Bestuursvoorzitter Roland Palmer van Blokker Holding stapt op vanwege een verschil van inzicht met de raad van commissarissen. Dat meldt Blokker Holding op haar website.

Theo de Kool, vicevoorzitter van de raad van bestuur, zal tijdelijk zijn functie waarnemen totdat er een definitieve opvolger is gevonden.

Geen nadere toelichting

Palmer was sinds 2009 in dienst van Blokker Holding en sinds oktober 2010 lid van de raad van bestuur. Na het overlijden van zijn oom Jaap Blokker in juli 2011 werd hij benoemd tot voorzitter.

Het concern wil de kwestie niet verder toelichten. Een woordvoerder van het concern zegt tegen persbureau ANP:

Ook over een eventuele vertrekpremie voor Palmer worden geen mededelingen gedaan.

De raad van commissarissen bedankt Palmer voo:

“het feit dat hij in 2011 de uitdaging is aangegaan om, onder moeilijke marktcondities, de organisatie te leiden. Hij heeft een sterke impuls gegeven aan innovatie binnen het concern en hij heeft daarmee een start gemaakt om de diverse winkelformules beter te laten aansluiten op de steeds sneller veranderende wensen van de consument.”

Dalende winst

Blokker Holding meldde in mei dat het bedrijfsresultaat in 2014 flink is gedaald. Het bedrijf zag het bedrijfsresultaat kelderen van 139 miljoen euro in 2013 naar 65 miljoen euro in 2014. De omzet daalde met 1,1 procent naar 2,1 miljard euro. Het bedrijf voert een grote reorganisatie door waarbij 390 werknemers worden ontslagen.

Het bedrijf vernieuwt winkels om de concurrentie beter aan te kunnen. Blokker heeft onder meer last van concurrentie van winkelketen Action.

Winkels in elf landen

Toen Jaap Blokker in 1973 aan de leiding kwam, bestond het familiebedrijf uit ruim veertig winkels voor huishoudelijke artikelen. De omzet lag rond de 29 miljoen gulden. In de jaren tachtig nam Blokker andere ketens over, zoals Leenbakker, Xenos en Marskramer. Door Bart Smit, Intertoys en Toys ‘r Us te kopen, werd hij ook de speelgoedkoning van Nederland.
In 2010 had het concern een omzet van 2,77 miljard euro, in 2013 was dat 2,5 miljard euro. Met veertien winkelformules en 2.900 winkels is Blokker actief in elf landen.

Lees verder op nrc.nl…